Ukratko o projektu Srbija Po Mom…

Kolaž sa školski projekat iz grafičkog dizajna
Kolaž sa školski projekat iz grafičkog dizajna

Ideja ovog projekta jeste da prikupim i objavim realne i nerealne ideje koje čine moju viziju Srbije u XXI veku. Ove ideje se najviše odnose na arhitekturu, urbanizam i prostorno planiranje, ali i na razvoj i bolje korišćenje prirodnih i kulturnih bogatstava u svim delovima Srbije.

Ja nisam ni arhitekta, ni urbanista, niti ekonomista. Jednostavno sam zaluđenik koji veruje da može da pruži svež pogled sa strane ili inspiraciju onima koji se bave ovim delatnostima. Od malih nogu sam skicirao gradove, luke, turistička naselja, čak sam i predvideo neke projekte koji su par godina kasnije krenuli da se pominju u javnosti (npr. izmeštanje Luke Beograd na drugu obalu Dunava, razvoj “Trećeg Beograda” kao i adaptiranje nekih vojnih i sportskih aerodroma u civilne…)

Na ovom blogu ću objavljivati kako svoje ideje i zamisli, tako i neke već postojeće koje smatram da vredi promovisati. Primetićete verovatno i da se neki od projekata već razvijaju ili realizuju u međuvremenu.

Ukoliko smatrate da je neki projekat vredan razmatranja, molim vas da ga podelite sa svojim prijateljima, pa da zajedno pokušamo da ga proguramo do cilja. Nove projekte možete pratiti i putem email biltena (prijavljivanje sa desne strane).

Toliko za sada.

Published by

Eduard Jovanovic

Belgrade based designer specializing in Web, UI and Identity design. Also a web developer, illustrator, photographer, blogger. Founder of reSabi Media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *